Follow us!

Get in touch with us

Elementul a fost adăugat

Obțineți 10% reducere!arrow_drop_up

Despre încărcarea bateriei - mituri demontate

  • person Operational Team
  • calendar_today
  • comment 0 comentarii
Despre încărcarea bateriei - mituri demontate

Cu siguranță fiecare deținător de smartphone are format un set de „reguli” atunci când vine vorba de încărcarea bateriei telefonului. Există însă unele concepții greșite care încă circulă și sunt crezute de unii utilizatori în legătură cu încărcarea bateriei. Să vedem care sunt cele mai frecvent întâlnite mituri:

Dacă folosești alte încărcătoare și cabluri decât cele originale distrugi bateria telefonului

În cazul în care te ghidezi după această regulă, greșești. Un cablu sau un încărcător „aftermarket” nu are cum să îți distrugă bateria decât dacă este vorba de ceva contrafăcut ori de calitate slabă. Singura diferență pe care o vei observa dacă îți vei încărca telefonul cu un alt încărcător decât cel original este durata diferită în care acumulatorul se va încărca 100%.

Nu este indicat să folosești telefonul cât timp stă la încărcat

Există și acest mit, însă nu este susținut din niciun punct de vedere. Au existat într-adevăr cazuri în care bateriile telefoanelor aflate la încărcat au explodat sau situații în care utilizatorul s-a electrocutat în momentul în care a folosit telefonul pus la încărcat, însă acestea au alte cauze care le justifică. Este vorba despre componente defecte în cazul exploziei și de un încărcător impropriu în cea de-a doua situație.

Dacă vei folosi totuși telefonul în timp ce e la încărcat, vei observa totuși ceva: bateria nu se va mai încărca la fel de rapid – logic, nu?

Strici bateria dacă lași telefonul la încărcat peste noapte

Fals! Telefonul nu poartă denumirea de „smartphone” degeaba. Pe lângă funcțiile multiple pe care le îndeplinește, în momentul în care l-ai lăsat la încărcat peste noapte va ști să oprească încărcarea odată ce bateria ajunge la 100%.

Dintr-un singur punct de vedere se poate susține această idee. Este vorba despre faptul că supraincalzirea poate reduce din durata de viață a bateriei, motiv pentru care este recomandat să înlăturați accesoriile de protecție dacă aveți de gând să lăsați dispozitivul la încărcat peste noapte.

Telefonul trebuie încărcat doar atunci când nu mai are deloc baterie

Din nou fals! Bateriile telefoanelor sunt realizate la ora actuală pe bază de Litiu-ion sau Litiu-Polimer și devin instabile dacă le lași să se epuizeze total. Este vorba în acest caz de numărul de cicluri de încărcare pe care îl are fiecare acumulator. Chiar dacă este vorba de câteva sute de asemenea cicluri, cu fiecare reîncărcare completă durata de viață a bateriei este diminuată.

Se pare că este mai indicat ca telefonul să fie încărcat periodic, puțin câte puțin, pentru ca durata de viață a bateriei să fie prelungită.

Nu este indicat să închizi telefonul

La fel ca și orice alt dispozitiv sau mașinărie, și smartphone-ul are din când în când nevoie de o pauză. Este chiar recomandat ca măcar o dată pe săptămână telefonul să fie oprit complet - sunt mulți cei care spun că o asemenea practică poate prelungi durata de viață a bateriei.

Lasă mereu telefonul la încărcat până când bateria ajunge la 100%

Nu este o practică dăunătoare aceasta, însă ar trebui să știi că bateria telefonului va ține mai mult dacă o vei menține regulat la un nivel de încărcare între 40% și 80%.

Există probabil un singur „mit” care este adevărat, și anume acela conform căruia temperaturile extreme afectează bateria telefonului. De fiecare dată când temperatura este prea joasă ori prea ridicată, bateria se consumă mai repede. Celelalte sunt însă doar mituri și nu trebuie să le dai crezare!