Follow us!

Get in touch with us

Elementul a fost adăugat

Obțineți 10% reducere!arrow_drop_up

8 greșeli care pot scurta viața smartphone-ului

  • person Operational Team
  • calendar_today
  • comment 0 comentarii
8 greșeli care pot scurta viața smartphone-ului

Cazurile în care smartphone-urile se defectează cu mult mai repede față de cum anticipezi sunt destul de frecvente, iar explicația este aparent banală. Se întâmplă asta pentru că deprinzi anumite obiceiuri ce îi afectează puțin câte puțin funcționalitatea. Nu știi de ce telefonul se strică atât de rapid, cu toate că ai investit o sumă destul de mare în el?

Te invităm să citești rândurile de mai jos pentru a descoperi care sunt cele 8 greșeli pe care le faci inconștient și care au efecte negative asupra duratei de viață a dispozitivului mobil. Poate dacă vei realiza care sunt deprinderile greșite ce conduc spre astfel de rezultate vei putea să le eviți sau cel puțin să le amâni. Știai că principala cauză a defectării smartphone-urilor în general o constituie neglijența?

8 greșeli care afectează durata de viață a telefonului

Bineînțeles că la un moment dat orice telefon se strică, însă cât de mult funcționează într-o stare corespunzătoare depinde direct de modul în care îl folosești.

Ții mereu telefonul deschis

Ca să asiguri o durată de viață suficientă telefonului, recomandăm deconectarea acestuia măcar pentru câteva ore pe săptămână. Vei spune că îți este imposibil să faci asta, mai ales dacă depinzi într-o foarte mare măsură de el. Alege o perioadă în care te relaxezi, respectiv când știi că nu ai nici un fel de urgențe care o să presupună folosirea sa. Deconectându-te de la tehnologie, vei avea parte totodată și de o relaxare mai profundă.

Wi-Fi-ul și Bluetooth-ul sunt mereu activate (sau în cea mai mare parte a timpului)

Mulți fac greșeala de a suprasolicita inutil telefonul. Asta este ceea ce se întâmplă când lași mereu Wi-Fi-ul activat, respectiv Bluetooth-ul.

Verifici des telefonul când e frig afară

În general, dispozitivele mobile sunt concepute ca să funcționeze atunci când temperaturile sunt foarte scăzute – sub -10 grade, sau când sunt prea mari – peste +30 grade Celsius. Așadar, e recomandat ca în astfel de condiții meteorologice să eviți folosirea smartphone-ului.

Lași telefonul la încărcat peste noapte

Cu siguranță că îți este mai comod să conectezi telefonul la priză pe timp de noapte, când nu îl folosești. E destul de incomod să stai lângă priză pe timp de zi, fie pentru a pierde timpul pe diverse rețele, fie pentru a face ceva productiv.

Cu toate că este mai plăcut și satisfăcător parcă să vezi afișat că e 100% încărcat, însă știai că procentul de 98% este ideal pentru fiabilitatea dispozitivului?

Descarci complet bateria

Nu este necesară descărcarea completă a bateriei pentru a o putea încărca apoi. Nivelul de încărcare la care funcționează optim spre exemplu bateriile de tip Li-ion este cel cuprins între 50 și 85%. Iată de ce este de preferat să încarci telefonul în mod controlat și nu pentru o perioadă îndelungată așa cum se întâmplă peste noapte.

Folosești alte încărcătoare decât cel original

În condițiile în care încărcătorul original al telefonului s-a stricat, orientează-te după un încărcător fie asemenea, fie despre care știi că este calitativ. Desigur că va fi mai atrăgător un model mai ieftin, dar în acest caz accentul trebuie să fie pus pe calitate. Cu atât mai recomandat este să ai în vedere asta cu cât vrei să asiguri o durată de viață extinsă dispozitivului.

Nu cureți suficient de frecvent telefonul

Asta nu înseamnă că zi de zi va trebui să cureți și dezinfectezi telefonul. Cu toate acestea, din când în când este bine să cureți mufele și suprafețele acestuia, atât pentru a îndepărta microbii, cât și pentru a împiedica depunerea impurităților responsabile de defectarea diverselor elemente componente ale dispozitivului.

Primești notificări nefolositoare

Când ai activate tot felul de notificări acestea nu fac decât să îngreuneze funcționalitatea telefonului. E de preferat deci să le menții active doar pe cele importante, respectiv care te ajută să te organizezi mai bine.

Desigur, mai este și partea în care neglijența vizează căzăturile, zgârieturile, șocurile și loviturile sau contactul cu diverse lichide și impurități. În acest sens recomandăm protecția smartphone-ului cu ajutorul unor huse, dar și printr-o folie de protecție corespunzătoare. Găsiți soluții pentru asta pe site-ul nostru stifler.ro.