Follow us!

Get in touch with us

Elementul a fost adăugat

Obțineți 10% reducere!arrow_drop_up

5 sfaturi cum alegem lampa led potrivită

  • person Operational Team
  • calendar_today
  • comment 0 comentarii
5 sfaturi cum alegem lampa led potrivită

Fie că ești pasionată de fotografie și ai un studio profesional sau ești la început de drum în make-up sau manichiură, ori pur și simplu îți dorești să ai selfie-urile perfecte care să-ți scoată în evidență trăsăturile, o lampă led nu trebuie să lipsească din portofoliul tău.

Astăzi găsim o paletă variată de lampi led, unele pentru profesioniști, altele mai ieftine pentru bugete mici, dar perfecte pentru hobby.

Dacă ți se pare complicat să te hotărăști asupra unei lampi led, îți propunem câteva sfaturi pentru a face alegerea potrivită.

1. Lampa led profesională sau lampa led hobby?

Cochetezi cu ideea unei lămpi LED și îți dorești să ieși bine în toate pozele, dar nu vrei să investești mulți bani, atunci îți recomandăm o lampă LED de mici dimensiuni, dar pe care să o poți folosi ușor și distractiv. Cea mai potrivită ar fi o lampă circulară ce se atașează cu un sistem de clips pe telefon, tabletă sau chiar pe laptop și care îți permite să obții selfie-uri extraordinare, pline de lumină și strălucire. Poți folosi o astfel de lampă și ca lampă de machiaj sau lampă pentru pensat, datorită posibilității de a o monta chiar și pe oglindă.

O lampă profesională îți va fi utilă ca lampă de studio sau lampă LED pentru manichiură, unde este necesară folosirea continuă pentru 10-12 ore și unde calitatea și intensitatea luminii sunt importante.

2. Numărul de leduri

Lămpile LED pot avea unul sau mai multe leduri. Există modele care au până la 480 de LED-uri asigurând o luminozitate uniformă, superioară ca intensitate și fără umbre. Lampa LED cu un număr mare de LED-uri este recomandată în special ca lampă studio, lampă LED machiaj ori lampă manichiură. Este folosită în studiourile foto sau video de către profesioniști precum și în saloanele de înfrumusețare. Lampa circulară de telefon sau cea de birou este accesibilă dar va avea mai puține LED-uri decât lampa studio.

3. Dimensiunea lămpii și intensitatea luminii

Mărimea lampii și intensitatea luminii sunt aspecte importante de care trebuie să ții cont atunci când alegi o lampă studio sau o lampă make-up. În cazul lampilor de mici dimensiuni, intensitatea este unică. Astfel că trebuie să ajustezi poziția ei pentru a obține rezultatul dorit. O lampă de mici dimensiuni poate fi potrivită pentru selfie-uri sau ca lampă pentru unghii și sprâncene, pentru manichiură ori pensatul acasă. Ca lampă pentru studio sau lampă make-up recomandăm o lampă LED de dimensiuni mai mari ce oferă calitate și funcționalitate în orice situație.

Lampile circulare mari oferă intensități diferite ale luminii precum și nuanțe variate, adaptabile necesității utilizatorului. Astfel vei avea posibilitatea modificării în trepte a luminii. În cazul saloanelor de înfrumusețare sunt necesare LED-uri cu lumină albă, rece iar ca lampă studio sau lampă make-up se poate opta pentru culori mai calde: warm white sau warm light.

4. Modul de prindere și poziționare

Lămpile led vin într-o varietate de design-uri având sisteme pe prindere, fixare și poziționare mai simple sau mai complexe. Lămpile circulare mici au o clemă puternică ce asigură prinderea pe telefon sau pe oglindă ori un mini trepied pentru poziționarea ușoară pe birou, masa de lucru sau mini studio.

Lămpile de mari dimensiuni, cum ar fi lampa make up, lampa studio sau lampa led manichiură, sunt prevăzute cu trepied rezistent ce permite ajustarea individuală a fiecărui picior, adaptabile inclusiv pe suprafețele care nu sunt perfect plane. Picioarele trepiedului suportă inclusiv greutatea altor accesorii aplicabile și suportă rotația lămpii la 360° astfel încât lumina să fie focalizată din unghiul potrivit.

5. Funcții și accesorii suplimentare

Lămpile led pot fi accesorizate astfel încât să îndeplinească mai multe funcții. Astfel vom enumera câteva accesorii care îmbunătățesc performanțele sau execută operațiuni aparent simple dar extrem de utile:

Conectarea la USB – este una dintre cele mai utile și apreciate funcții. Lampa led are un consum foarte mic ce permite alimentarea și prin USB. Este suficient să ai la îndemână o baterie externă de mare capacitate ori un laptop încărcat pentru a alimenta și folosi lampa.

Telecomanda – este un accesoriu extrem de util ce oferă acces la: ajustarea intensității luminii, schimbarea culorii ledurilor, închiderea sau pornirea luminii, anumite efecte luminoase în cazul modelelor profesionale. În oricare dintre situații vei avea întregul control asupra lămpii led într-un singur dispozitiv compact și ușor de folosit.

Suport telefon sau DSLR – un accesoriu apreciat ce permite montarea unui telefon/DSLR pentru fotografiere și filmare. Pur și simplu așezi telefonul în suport, pornești lampa și declanșezi fotografia. Dacă ești vlogger sau ai nevoie să te înregistrezi în timp ce lucrezi sau vorbești, acum este posibil cu acest accesoriu.

Geantă depozitare – unele modele oferă și o geantă de depozitare în care poți așeza fiecare componentă pentru un plus de ergonomie și pentru transport ușor. Vei putea astfel să transporți lampa în orice locație este nevoie sau să o depozitezi când nu o folosești.

În final vom vorbi și despre prețul lămpilor led. Deși aparent scumpe, prețul pentru un astfel de produs este accesibil. Dacă nu dorești sau nu îți permiți să investești mii de lei într-o lampă led sau pur și simplu nu îți trebuie o lampă atât de scumpă, există posibilitatea de a-ți achiziționa o lampă led ieftină dar cu funcții suficiente într-un buget de 59 - 699 lei, chiar AICI.

>> Ție care lampă led ți se potrivește cel mai bine? <<